Jaarafsluiting

Hallo Allemaal,

2021 loopt op zijn einde en ik kan mij nog goed herinneren dat ik een jaar geleden de afsluitende mail aan het typen was over 2020 en 2021 mij heel anders had voorgesteld. Ik denk dat iedereen datzelfde idee had. 2021 was een bijzonder jaar voor Sakura en voordat we terugblikken naar een aantal hoogtepunten, wil ik jullie eerst bedanken voor de steun en loyaliteit naar de club toe. Het elke keer meebuigen met ons als er weer wat veranderde of niet mocht, dat moet voor jullie een hele puzzel zijn geweest en hoewel we niet het hele jaar budo hebben kunnen trainen, hebben we wel het hele jaar het budo principe uit willen dragen. Meebuigen en aanpassen en dat hebben we samen kunnen doen.

4 januari begonnen wij in het Oranje Park, de eerste maandag van het afgelopen jaar zijn wij buiten gestart en boven verwachting stonden er elke dag weer ongelooflijk veel kinderen. Er waren dagen dat we met meer dan 40 kinderen per uur aan het sporten waren in het park. Omdat alles dicht zat en de kinderen weinig tot geen uitlaadklep hadden, hebben we ook veel kinderen mee laten sporten van buiten Sakura. Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes. De volwassenen moesten nog meer inleveren, maar uiteindelijk stonden we 5 dagen in de week, 4 groepen te draaien op de parkeerplaats ‘s avonds. Eerst maar 2 per uur, vervolgens meerdere groepjes van 2 en uiteindelijk hele groepen stonden buiten te werken aan hun kracht en conditie. Vanwege de avondklok hadden we de vaart erin en ondanks dat het kwik soms -9 aantikte gingen we onvermoeid door.

In maart hebben we de nieuwe mat naar buiten verplaatst en zijn we verdergegaan in judo/jiujitsu pak. Dit voelde ongelooflijk fijn, eindelijk weer echt budo trainen. Het was koud, vaak erg nat, maar jullie bleven maar komen. Dit motiveerde om hiermee door te gaan.

Halverwege het jaar 2021 werd langzaam ook zichtbaar dat de Coronacrisis op andere vlakken gevolgen had voor mensen. Financieel, maar zeker ook mentaal. Sakura is altijd een plek geweest en zal altijd een plek zijn waar iedereen terecht kan en om dit te blijven doen heeft Meester Sven in Juli 24 uur achter elkaar lesgegeven. Van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ’s ochtends. Elk uur stond er een andere groep deelnemers, sommigen deden vaker mee en als hoogtepunt midden in de nacht om 04.00 was de dojo afgeladen vol. Dit geeft nog steeds kippenvel als ik hieraan terugdenk.

We zijn eigenlijk altijd doorgegaan en het moment dat alles voor ons kon en mocht, leek het ook alsof gisteren was dat we dat deden. Uiteindelijk hebben we afgelopen jaar gewoon 2x clubkampioenschap kunnen houden, hebben we examens gehad op de club, zijn 2 jiujitsuka’s zwarte band geworden tijdens de district examens. Kortom een bijzonder maar mooi jaar.

Ik kan niet voorspellen hoe 2022 gaat zijn, maar ik blijf optimistisch en positief. Ik geloof in de waarden van budo en dat die heel hard nodig zijn in deze elke keer weer veranderende samenleving. Ik zal mij blijven inzetten voor de kinderen van Apeldoorn en voor de volwassene die willen groeien door Budo. Er is nu vakantie en ik geef toe dat ook ik soms even moet opladen, maar alles is relatief, want als ik terugdenk aan het afgelopen jaar dan krijg ik energie door hetgeen dat we met Sakura hebben neergezet. Alle leden eniedereen die meehelpt bij de club!!

Voor nu alvast een fijne jaarwisseling en al het goede voor 2022.

Met sportieve groet

Sven Borst

Team Sakura

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin