Nieuws

 • 19 april 2022

  Kamp en Vakantierooster

  Hallo allemaal,

  Op dit moment hebben zich al 73 kinderen aangemeld voor het Sakura kamp op 11 en 12 juni. Dat gaat ongelooflijk leuk worden. Alle kinderen hebben een brief gekregen waarmee je je kan aanmelden. Er zijn een aantal ouders die voor hun zoon/dochter een mondelinge toezegging hebben gedaan, echter ivm reserveringen en inkopen hebben wij echt de brief retour nodig. Je kan je nog 2,5 week aanmelden voor het kamp en als het mogelijk is ook de vergoeding voor het kamp overmaken. Mocht dit echter om welke reden nu niet mogelijk zijn, dan hoor ik dat graag, want dat is geen enkel probleem.

  De meivakantie gaat bijna beginnen en de eerste week is er geen les. Dat is de week van koningsdag (25 t/m 29 april). De tweede week van de meivakantie zal er les zijn op de maandag (2 mei), op woensdag (4mei) en op de vrijdag 6 mei. Je kan zelf kijken op welke dag je wilt komen trainen. De lessen vinden op deze dagen volgens het vaste rooster plaats.

  Met Sportieve groet

  Sven Borst

  Team Sakura Budo

  Verder lezen..
 • 11 april 2022

  Goede vrijdag en Tweede Paasdag

  Hallo allemaal,

  De periode van veel feestdagen tussendoor komt er weer aan. Wij zullen van tevoren communiceren mochten er lessen niet door gaan. Goede vrijdag en tweede paasdag komen de lessen te vervallen. Je mag de les natuurlijk op een andere dag inhalen. Kijk gerust welke dag het beste uitkomt.

  Sportieve groet

  Sven Borst

  Team Sakura

  Verder lezen..
 • 9 maart 2022

  Nieuwe judo les op maandag vanaf 21 maart

  Hallo allemaal,

  We gaan opnieuw de judo groep op maandag om 3 uur starten, leeftijd vanaf 4 jaar. We merken dat de andere groepen best vol worden en zo kunnen we alle kinderen de aandacht geven en ook nieuwe kinderen gelijk laten starten. Je mag ook op de maandag komen als je al op judo zit, mocht dat beter passen met de planning thuis. De les zal worden gegeven door Meester Dennis en zal starten vanaf maandag 21 maart.

  Sportieve groet

  Sven Borst

  Verder lezen..
 • 23 februari 2022

  Vakantierooster Voorjaarsvakantie

  Goedemorgen allemaal,

  Tijdens de vakantie volgende week (week van 28 februari t/m 4 maart) draaien wij het vakantierooster. Op maandag en dinsdag is er dan geen les. Woensdag, donderdag en vrijdag zullen de lessen draaien volgens het vaste rooster. De leden mogen volgende week zelf kijken welke dag het beste past en sport je op de ma of de di, dan mag je op een andere dag komen.

  Sportieve groet

  Sven Borst

  Team Sakura

  Verder lezen..
 • 18 februari 2022

  Lessen gaan vanavond niet door 18-2-2022

  Hallo allemaal,

  Door de vele afmeldingen en de NL Alert gaan de lessen vanavond niet door. Kom volgende week gerust een keer inhalen. Blijf veilig thuis.

  Sportieve groet

  Sven Borst

  Team Sakura

  Verder lezen..
 • 15 januari 2022

  Goed Nieuws

  Hallo allemaal,

  Kort en krachtig, we trainen vanaf maandag 17 januari weer binnen. Alle lessen draaien weer volgens het vaste rooster.

  We danken iedereen die weer enthousiast buiten heeft mee gedaan, maar zijn heel blij dat we weer naar binnen kunnen. Jeugd en volwassen trainen weer zoals vanouds.

  Sportieve groet

  Sven Borst

  Team sakura

  Verder lezen..
 • 4 januari 2022

  Start zaterdag 8 januari

  Hallo allemaal,

  Het nieuwe jaar is begonnen en we zullen nog even een weekje naar buiten moeten. Er zijn wel positieve geluiden dat sport wordt meegenomen in het volgende overleg nu de kamer sport als essentieel heeft aangenomen.

  Het rooster voor de jeugd doordeweeks blijft nog een week gelijk zoals vlak voor de vakantie. De jongste jeugd kan om 3 uur en de oudere jeugd kan om 4 uur. Maak zelf een inschatting welk uur het beste past. Om 4 uur wordt er hard gewerkt en bij twijfel stuur gerust een app. Kom in je gewone sportkleding.

  Zaterdag 8 januari gaan we starten voor de volwassenen (bijna volwassenen). GRAAG VAN TEVOREN AANMELDEN DOOR EEN APP NAAR SVEN TE STUREN!! Elk uur kunnen we 5 volwassenen laten sporten omdat we met 2 trainers staan. Zaterdag om 9,10,11 en 12 uur. Zondag om 10,11 en 12 uur. We trainen kracht en conditie voor het pand. Kortom een goed begin van het nieuwe jaar.

  Volgende week krijgen jullie een mail met de update voor het sporten na de nieuwe persconferentie. Wil je iemand meenemen met het sporten geef dat dan even aan, maar dat mag natuurlijk.

  Sportieve groet

  Sven Borst

  Team Sakura

  Verder lezen..
 • 28 december 2021

  Jaarafsluiting

  Hallo Allemaal,

  2021 loopt op zijn einde en ik kan mij nog goed herinneren dat ik een jaar geleden de afsluitende mail aan het typen was over 2020 en 2021 mij heel anders had voorgesteld. Ik denk dat iedereen datzelfde idee had. 2021 was een bijzonder jaar voor Sakura en voordat we terugblikken naar een aantal hoogtepunten, wil ik jullie eerst bedanken voor de steun en loyaliteit naar de club toe. Het elke keer meebuigen met ons als er weer wat veranderde of niet mocht, dat moet voor jullie een hele puzzel zijn geweest en hoewel we niet het hele jaar budo hebben kunnen trainen, hebben we wel het hele jaar het budo principe uit willen dragen. Meebuigen en aanpassen en dat hebben we samen kunnen doen.

  4 januari begonnen wij in het Oranje Park, de eerste maandag van het afgelopen jaar zijn wij buiten gestart en boven verwachting stonden er elke dag weer ongelooflijk veel kinderen. Er waren dagen dat we met meer dan 40 kinderen per uur aan het sporten waren in het park. Omdat alles dicht zat en de kinderen weinig tot geen uitlaadklep hadden, hebben we ook veel kinderen mee laten sporten van buiten Sakura. Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes. De volwassenen moesten nog meer inleveren, maar uiteindelijk stonden we 5 dagen in de week, 4 groepen te draaien op de parkeerplaats ‘s avonds. Eerst maar 2 per uur, vervolgens meerdere groepjes van 2 en uiteindelijk hele groepen stonden buiten te werken aan hun kracht en conditie. Vanwege de avondklok hadden we de vaart erin en ondanks dat het kwik soms -9 aantikte gingen we onvermoeid door.

  In maart hebben we de nieuwe mat naar buiten verplaatst en zijn we verdergegaan in judo/jiujitsu pak. Dit voelde ongelooflijk fijn, eindelijk weer echt budo trainen. Het was koud, vaak erg nat, maar jullie bleven maar komen. Dit motiveerde om hiermee door te gaan.

  Halverwege het jaar 2021 werd langzaam ook zichtbaar dat de Coronacrisis op andere vlakken gevolgen had voor mensen. Financieel, maar zeker ook mentaal. Sakura is altijd een plek geweest en zal altijd een plek zijn waar iedereen terecht kan en om dit te blijven doen heeft Meester Sven in Juli 24 uur achter elkaar lesgegeven. Van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ’s ochtends. Elk uur stond er een andere groep deelnemers, sommigen deden vaker mee en als hoogtepunt midden in de nacht om 04.00 was de dojo afgeladen vol. Dit geeft nog steeds kippenvel als ik hieraan terugdenk.

  We zijn eigenlijk altijd doorgegaan en het moment dat alles voor ons kon en mocht, leek het ook alsof gisteren was dat we dat deden. Uiteindelijk hebben we afgelopen jaar gewoon 2x clubkampioenschap kunnen houden, hebben we examens gehad op de club, zijn 2 jiujitsuka’s zwarte band geworden tijdens de district examens. Kortom een bijzonder maar mooi jaar.

  Ik kan niet voorspellen hoe 2022 gaat zijn, maar ik blijf optimistisch en positief. Ik geloof in de waarden van budo en dat die heel hard nodig zijn in deze elke keer weer veranderende samenleving. Ik zal mij blijven inzetten voor de kinderen van Apeldoorn en voor de volwassene die willen groeien door Budo. Er is nu vakantie en ik geef toe dat ook ik soms even moet opladen, maar alles is relatief, want als ik terugdenk aan het afgelopen jaar dan krijg ik energie door hetgeen dat we met Sakura hebben neergezet. Alle leden eniedereen die meehelpt bij de club!!

  Voor nu alvast een fijne jaarwisseling en al het goede voor 2022.

  Met sportieve groet

  Sven Borst

  Team Sakura

  Verder lezen..
 • 18 december 2021

  Lessen gaan door!!

  Hallo allemaal,

  Hetgeen dat we allemaal niet hadden gewild en zeker niet verwacht is toch werkelijkheid geworden. We gaan ervan uit dat het korter zal zijn dan afgelopen jaar. Zonder uit te wijken over het thema, doet het mij opnieuw erg veel dat we het bewegen bijna onmogelijk maken voor de jeugd en volwassenen. Ik ervaar het zelf met 2 kinderen thuis hoe fijn het is om er uit te kunnen gaan en te sporten. Daarnaast zie ik hoe belangrijk bewegen voor kinderen is en zoals elke keer blijven wij ook nu sport aanbieden.

  Allereerst even wat praktische informatie. Morgen 19 december komt te vervallen, aankomende week gaat door. De kerstvakantie zijn wij altijd al gesloten geweest de afgelopen 30 jaar, dus ook nu. Vanaf vrijdag 24 december is Sakura gesloten en beginnen wij zaterdag 8 januari weer. Dat is het laatste weekend van de kerstvakantie.

  Lees het volgende goed door!!

  De jeugd mag buiten zonder beperkingen gewoon sporten. Dat houdt in dat ons huidige rooster voor doordeweeks blijft staan. De jeugd van de jiujitsu ma/woe/vr 18:30 kan aansluiten bij een dag naar keuze van maandag tot en met vrijdag 16.00. De oudere judo/jiujitsu jeugd kan dat ook. We gaan dan judo/jiujitsu bootcamps draaien op onze parkeerplaats of in het oranje park. Het was oprecht heel erg leuk vorig jaar met alle kinderen die bezig waren met spelletjes, touwen, gewichten, kortom allemaal stoere dingen. Kom in gewone sportkleding!!Nu alles dicht zit, kom gerust vaker, laat uw zoon of dochter lekker bewegen, zit je zelf even omhoog met tijd voel je dan niet bezwaard om een keer extra uw zoon of dochter te brengen om lekker te sporten. Vriendje of vriendinnetje mag ook mee! Alle kinderen moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen bewegen.

  Voor de volwassenen starten wij op zaterdag 8 januari weer. Wij gaan een plan maken zodat er meerdere volwassenen tegelijk kunnen trainen en we gaan ervanuit dat het korter zal zijn dan vorig jaar gezien de berichtgeving. Dit wordt voor de volwassenen weer ouderwets buffelen.

  Heb je vragen stel die gerust via de app aan mij en ongeacht deze maatregelen zal sporten bij Sakura mogelijk blijven. Ik heb het al vaker gezegd, 1 van de kernwaarden van Budo is aanpassen, dat zal ik doen voor jullie. Ik wil dat Sakura voor de jeugd en volwassenen een plek is, waar we ongeacht wat er speelt voor iedereen toegankelijk is en stabiel, altijd open!!!

  Sportieve groet

  Sven Borst

  Team Sakura

  Verder lezen..
 • 13 december 2021

  Tijden Kerst Toernooi 18 december

  Hallo Allemaal,

  Bij deze de tijden voor het kerst toernooi van aankomende zaterdag voor de kinderen die zich hiervoor hebben aangemeld. Het zal zonder publiek moeten plaatsvinden, daarom hebben we korte blokken gemaakt zodat de wachttijd kort zal zijn.

  Belangrijk!! We hebben de blokken ingedeeld op leeftijd m.u.v. de jiujitsu, dat valt in het laatste blok. Enkele leerlingen zijn bij naam genoemd, dat is omdat zij in een ander blok zijn geplaatst om de drukte te verdelen. Kijk dus eerst naar de leeftijd van uw zoon of dochter en zie je wel de naam dan is die deelnemer overgeplaatst naar een ander tijdsblok en wordt dan verwacht.

  Blok 1 - 09:00 tot 10:20

  Alle judo deelnemers witte band (en slip) van 4,5 en 6 jaar, plus de volgende oudere deelnemers

  Senna, Vera Hansen, Tess vd Vlag, Esmee Nagel, Liv van Zon, Nadine van der Net, Eleanora Toetenel en Isa Vastenhoudt

  Blok 2 – 10.30 tot 12:00

  Alle judo deelnemers witte band (en slip) van 7 en 8 jaar en de volgende deelnemers

  Fedde Koldebrie, Jesse, Daniel Klein Gunnewiek

  Blok 3 – 12:10 tot 13:15

  Alle overige judoka’s met een witte, gele band of hoger, vanaf 9 jaar, alle jiujitsu deelnemers, en de volgende deelnemers

  Guillermo Schuring

  Breng uw zoon of dochter niet te vroeg ivm de ruimte in de zaal en heeft u vragen stel die dan gerust aan Meester Sven. Er hebben zich bijna weer 100 kinderen aangemeld en het is echt ongelooflijk leuk om te zien met hoeveel enthousiasme iedereen weer mee doet. Tot zaterdag!!!

  Sportieve groet

  Sven Borst

  Team Sakura

  Verder lezen..

ajax-loader-gif

Meer berichten laden...