Yoga

Je hoeft niet lenig of spiritueel te zijn. Je hebt geen mooie outfit nodig of jarenlange ervaring, Yoga is voor iedereen! Ben je opzoek naar het versterken en het flexibeler maken van je lichaam of zoek je juist rust en ontspanning. Misschien ben je opzoek naar een gezonde levensstijl of ben je aan het herstellen van een blessure.

Yoga zorgt dat je balans vindt tussen beweging en rust. Het geeft je de ruimte om te ontdekken wat jij en jouw lichaam nodig hebben, op de mat en daarnaast. Yoga is voor iedereen. En door de verschillende stijlen yoga die worden aangeboden kan jij er achterkomen welke vorm het beste bij jou past.

Hattha yoga: Bij Hatha Yoga ligt de nadruk vooral op de asana’s (poses) die we wat langer vast gaan houden. De asana’s zijn uiteenlopend en variëren van rustgevend tot uitdagend. Deze vorm is dus erg geschikt om de behoeftes van je lichaam te ontdekken.

Iedere maandag van 9:00 tot 10:15 uur, donderdag van 19:30 tot 20:45 uur.
Docent Emmy

Ashtanga yoga: Fysiek uitdagende vorm van yoga volgens een vaste serie van houdingen die vloeiend in elkaar overgaan, waarbij elke beweging is gekoppeld aan een in- of uitademing. Kenmerkende aspecten zijn de zogenaamde ujjayi ademhaling (ademhaling met geluid), en het gebruik van bandha’s (energie sloten in het lichaam).

Iedere dinsdag van 19:30 tot 20:45 uur, woensdag van 7:00 tot 8:15 uur.
Docent: Anette

Yin yoga: Yin yoga is een rustige vorm van yoga waar de houdingen voor een aantal minuten worden vastgehouden. Hierdoor worden de pezen, bindweefsels en gewrichten versterkt en versoepeld. De houdingen zijn vaak dichtbij de grond, zittend of liggend. Deze vorm van yoga daagt je uit om ontspanning in je lichaam te vinden en in je hoofd.

Iedere zondag van 10:00 tot 10:15 uur
Docent: Emmy

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin